trainingen en workshops

Voor organisaties kan ik trainingen systeemgericht denken en werken in de professionele driehoek (cliënt, ouders en professionals) verzorgen. Ik heb dit  gedaan binnen en buiten de gehandicaptenzorg. De plek van familie wordt binnen de zorg steeds belangrijker. Dit kan mooie en lastige momenten opleveren voor de professional, die opnieuw moet zoeken naar zijn plek.

 Ook kan ik diverse thema’s nader belichten, zoals de plek van broers en zussen of versterken van het netwerk. In deze trainingen verweef ik theorie met praktijk. Mensen kunnen immers pas veranderingen toepassen als ze dit zelf aan den lijve hebben ervaren. Eventueel is het ook mogelijk een teamopstelling te doen om zo duidelijk te krijgen hoe de onderlinge posities en verhoudingen zijn.

Reactie van begeleiders na het volgen van de training ´Samenwerken met verwanten´: “Ik begrijp ouders nu beter”; “ik zie nu dat we vaak al met oplossingen komen zonder dat we ouders betrokken hebben in het proces”; “Ik heb geleerd meer door te vragen en het verhaal van de familie te gaan ontdekken”. Trainingen worden beoordeeld met gemiddeld een ruime 8.

Daarnaast kan ik voor groepen workshops verzorgen rond ouderschap, familie of lotgenotencontact. Voorbeelden van thema’s:

  • ‘Alles is familie’, over de lusten en lasten van familiebanden
  • moederschap/ ouderschap, balans tussen zorg voor je kinderen en voor jezelf
  • ‘jong geleerd, oud gedaan’, afrekenen met denkbeelden die je in de weg zitten
  • omgaan met familiestress tijdens de feestdagen
  • ‘je bent net je moeder’: wat neem je mee van je eigen ouders en wat wil je zelf anders doen

Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

 

12284693-papier-mensen-keten-in-blauwe-wereldbol

‘een schilderij kan je pas goed zien als je afstand hebt genomen’